FORGOT YOUR DETAILS?

PLAKARI

Koje i kakve plakare  odabrati kada uređujete vaš prostor? Bilo da je reč o samostalnim klasičnim ormarima ili pak o ugradnim plakarima, važno je zadovoljiti i funkcionalne i estetske kriterijume. Gotovo uviek imamo više stvari nego mesta za odlaganje pa je upravo zato važan raspored unutrašnjosti plakara, kako bi bio maksimalno iskorišćen i funkcionalan. Idealna mesta za smještaj plakara, osim u spavaćoj i dečjoj sobi, su predsoblja I hodnici.Pri planiranju mesta za plakare morate imati na umu da je njihova dubina od 45 do 70 cm. Minimalna širina preostalog prostora nakon  smeštanja ormara ne bi smela biti manja od 90 cm kako bi se osiguralo nesmetano prolaženje . Prednost ugradnih plakara u odnosu na klasične je visina od poda do plafona i širina po meri, koja omogućava maksimalnu iskorišćenost prostora. Pored toga, nema razlike u visini ormara i plafona pa se tako rešava problem nakupljanja prašine i odlaganja vidljivih stvari na ormar.

Frontovi

Izbor frontova važan je za celokupni utisak  prostora, stoga pri njihovom izboru moramo uzeti u obzir ostale elemente i boje u enterijeru kako ne bi došlo do nesklada. Upotreba frontova sa ogledalima preporučuje se za manje prostorije. Na ovaj način ćete vizualno povećati prostoriju i riešiti problem smeštanja ogledala. Plakari mogu biti vrlo elegantni i diskretni u prostoru, a najveća im je prednost što prostor čine urednim. Ukoliko želimo da plakari ne dominiraju u prostoru, odaberite frontove u boji zidova. Ovakvim odabirom uz korišćenje takozvanih TIP-ON šarki I mehanizama učiniće vaš plakar gotovo neprimetnim .

Organizacija

Organizacija unutrašnjosti plakara najvažnija je za njegovu praktičnost. Gotovi, klasični plakari ne nude puno mogućnosti za prilagođavanje vašim potrebama ,dok vam plakari po meri to omogućavaju. Danas na tržištu postoje  različiti mehanizmi I dodaci koji omogućvaju bolji pristup stvarima u plakaru I njegovu bolju iskorišćenost prostora .

Organizacija unutrašnjosti plakara najvažnija je za njegovu praktičnost. Gotovi, klasični plakari ne nude puno mogućnosti za prilagođavanje vašim potrebama ,dok vam plakari po meri to omogućavaju. Danas na tržištu postoje  različiti mehanizmi I dodaci koji omogućvaju bolji pristup stvarima u plakaru I njegovu bolju iskorišćenost prostora .

Kombinovanje polica, fioka i mesta za vešanje garderobe omogućavaju da sve prilagodite svojim željama i potrebama.Preporučujemo vam da osnovna konstrukcija plakara bude izrađena od različituh korpusa.Ovakva konstrukcija možda posklupljuje plakar, ali su vam zato stvari u plakaru zaštićene od spoljnih uticaja kao što je eventualni uticaj vlage zidova I prašina.Ugradnja samo vrata ukoliko je plakar “od zida do zida” iziskuje dodatno tretiranje zidova I njihovo teže održavanje.

1.

01

Ormare u hodniku birajte u belim, staklenim ili frontovima s ogledalima da bi bili vizualno nenametljivi i kako ne bi zagušivali mali prostor. Prilikom odabira materija za frontove vodite računa o slaganju sa ostalim nameštajem u vašem prostoru.

2.

02

Preporučujemo aluminijumske šine i profile na kliznim vratima.U našoj ponudi su isključivo kvalitetni aluminijumski profili različitih proizvođača,

3.

03

Kvalitet mehanizama je veoma važan na kliznim vratima.Preporučujemo vam ugradnju “soft close” mehanizama koji omogućavaju tiho zatvaranje vrata.U zavisnosti da li vrata klize po donjoj šini ili su okačena na gornju šinu nudimo vam najkvalitetniji okov poznatih proizvođača koji će vam omogućiti dugotrajnu upotrebu.

4.

04

Za bolju preglednost stvari unutar ormara možemo vam po želji ugraditi led rasvetu.Rasvetom se upravlja klasičnim prekidačem ili savremenim senzorima pokreta I daljinskim upravljačem.

5.

05

Prilikom odabira materija za frontove vodite računa o slaganju sa ostalim nameštajem u vašem prostoru.  


TOP