FORGOT YOUR DETAILS?

KUHINJE

Dizajn kuhinje predstavlja jedan od najzahtevnijih zadataka koji se postavlja pred klijenta ali I pred proizvodjača kuhinja.Pravilno planiranje I priprema pomoći će vam da konačni dizajn ispunjava vase potrebe.Prilikom planiranja kuhinje preporučujemo da koristite znanje i iskustvo naših dizajnera i projektanata. Oni vam mogu pomoći da vaša nova kuhinja bude savršeno uklopljena  u vaš prostor.Vaša nova kuhinja treba savršeno da funkcioniše sa ostalim prostorijama u vašem domu i da odgovara vašem načinu života.

1.

Planiranje

Jedan od prvih koraka u planiranju je spoznaja o veličini kuhinje, ali i raspored električnih, kanalizacionih I vodovodnih instalacija ,otvora za odvod vazduha-aspiraciju, položaju vrata i prozora.U praksi se veoma često dešava da je njihov položaj ograničavajući faktor koji ne retko ima veliki uticaj na dizajn kuhinje.Ukoliko kuhinju renovirate naš savet je da nas pre svih radova (menjanje pločica,rušenje zidova itd..) konsultujete, kako bi radovi na adaptaciji kuhinje počeli nakon izrađenog projekta u kojem su jasno definisane pozicije priključaka bele tehnike I ostalih uređaja na instalaciju.Ovakav redosled radova ukoliko je moguć daje najbolje rezultate i mi vam u tome možemo pomoći.

2.

Organizacija kuhinje

Sledeći korak u projektovanju kuhinje je organizacija kuhinje.Raspored kuhinjskih elemenata mora biti logičan I praktičan.Delovi kuhinje za skladištenje namirnica,zatim njihovu obradu,kuvanje I na kraju pranje posuđa  moraju biti pravilno povezani. U ovoj fazi planiranja potrebno je definisati svu belu tehniku koja se ugrađuje,veličinu I oblik sudopere tip aspiratora,tip rasvete.

3.

Stil kuhinje

Kada se usaglasi raspored kuhinjskih elemenata prelazi se na razmatranje detalja.Potrebno je odrediti koji će se materijali koristiti za izradu kuhinje.Od izbora materijala zavisi stil kuhinje koji odgovara vašem prostoru I vašem načinu života.Izbor materijala takođe zavisi od bužeta jer je izbor materijala velik a cene različite.Izbor okova je takođe ima velikog uticaja na funcionalnost I izgled kuhinje.Naša je preporuka koristiti kvalitetan okov koji omogućava pouzdano I udobno korišćenje tokom dugog niza godina.Možda će vam se ovakav izbor u početku činiti kao  skupa investicija ali tokom korišćenja sigurni smo će te shvatiti da niste pogrešili. Prilikom odlučivanja o dizajnu kuhinja preporučujemo vam da istražujete web stranice na kojima su prikazane kuhinje različitih stilova, čime će te nama olakšati razumevanje vaših želja.

4.

Izrada kuhinjskih elemenata I montaža

Izrada kuhinje je poslednja etapa u vašem projektu nove kuhinje. Prilkom izrade kuhinjskih elemenata koristimo mašine za obradu drveta I pločastih materijala najnovije generacije.Svi delovi kuhinjskih elemenata pažljivo su i precizno sastavljeni.U radionici se svi kuhinjski elementi sklapaju I povezuju čime se vrši proba pred montažu. Pre same montaže poželjno je nabaviti belu tehniku,kako ne bi bilo zastoja .Treba znati da je ostvarivanje garancije na ugradnu tehniku u većini slučajeva moguće samo ako povezivanje vrši ovlašćeni servis prodavca.Takođe priključivanje uređaja na vodovodnu I kanalizacionu instalaciju treba da vrši stručno I ovlašćeno lice.

TOP